כולם יודעים את המתכון להצלחה שיווקית, לצערי אין דרך אחרת. הצגה טובה ככל שתהיה אינה מספיקה. מה זו הצגה טובה? ברור שמדובר בחוויה סובייקטיבית ועל זה ניתן להרחיב בנושא. אבל אני מבקש להדגיש את ההבדל בין הצגה טובה להצגה שמעניינת קהל. שמניעה את היושב בכורסא הנוחה בבית לצאת מאזור הנוחות שלו תרתי משמע. הפרמטרים לבחינת הצגה טובה להצגה מצליחה הם שונים. האם ניתן להתווכח אם ההצלחה? כמובן! !!! ניתן וצריך להתווכח עם ההצלחה בו זמנית ללמוד מממנה.
בניסיון של תיאטרון הנגב לגדול וליצור הצגות להיכלי התרבות אני פוגש מנהלי היכלים מיואשים, חסרי מוטיבציה, שהולכים על בטוח. אין מקום לפתוח קופות, הקהל מגיע רק דרך מנוי סדרות. חייבים להיות אטרקטיביים מבחינה שיווקית. גם להם יש את הצרות שלהם, קהל שלא מגיע, תחרות מורכבת מול הטלוויזיה, המרכז תרבות השכן והמבצעים הבלתי פוסקים בגרופון, וועדים ו 2 במחיר חצי. אוסיף לזה שבפריפריה יש הופעות אטרקטיביות של כרטיסים מסובסדים על ידי מפעל הפיס או גורם כזה אחר. 30 שקלים למשינה.
אז מה יוצרים? קומדיה. קומדיה היא מקדם ביטחון לאהדת הקהל. קומדיה בוסרית שלא מרגיזה אף אחד, צחקנו, נהנינו שכחנו, ללא אזכור פוליטי חלילה או מסר מורכב המאיים על השיווק.
שואו – חייבים שואו אחרת זה לא מספיק. בתפאורה, תאורה וכל מה שאפשר שיראה גדול. הגודל כן שוויק.
והכי חשוב – שחקנים מוכרים וכמה שיותר מוכרים, וכמה שיותר. החברה של 'ארץ נהדרת', או של כל תכנית אחרת בפריים-טיים. עדיף שחקן מבוגר שהקהל המבוגר מכיר, כי אין קהל צעיר בתיאטרון ולצערי אם נמשיך בדרך הזאת גם לא יהיה אבל זה סיפור אחר. לא מספיק שחקן אחד מוכר עדיף שלושה. ואם מכרת הצגה עם השחקן המוכר והעסוק הוא לא יכול בתאריך שקבעת, כי הוא נורא עסוק, אתה נאלץ לבטל כי הקהל/ההיכל לא רוצים את המחליף אלא אם כן המחליף יותר מוכר מהשחקן המקורי. מלכודת עכברים שכזאת.
מותג – תיאטרון הקאמרי יותר אטרקטיבי מתיאטרון ב"ש או החאן, שלא לדבר על תיאטרון קטן כמו תיאטרון הנגב. אז למה לנסות? ל מה ליצור הצגה גדולה ולהתחרות בנתח שוק צפוף ואכזרי?
כי אם לא תנסה לא תדע ואש התשוקה בוערת.
אחרי שנים של עשייה מבורכת בפרינג' עם הצגות מצליחות ו- 20 איש בקהל אני רוצה לגדול, אני רוצה לטעום את טעם ההצלחה השיווקית.
אחרי שהקמתי תיאטרון ברהט ועשיתי את הבלתי אפשרי אני מאמין שניתן להזיז הרים.
כי אני מאמין בעצמי ובאנשים הסובבים אותי.
ואם אתם רוצים להיות שותפים לתשוקה, מוזמנים לכתוב ולשתף.
איסי
מנהל תיאטרון הנגב, שחקן, מחזאי, בימאי, ואיש שיווק בצמיחה.